Skip to content

Què vorem

ESGLÈSIA PARROQUIAL DE SANT MIQUEL

No se sap amb certesa quan va ser construïda la parròquia d’Agres, però el que és segur és que els seus orígens daten gairebé del temps de la conquesta, ja que consta que el capellà d’Agres anava als sínodes diocesans celebrats a València ja en època tan remota com la primera meitat del segle XIV. 
 
Com a curiositat cal dir que el campanar d’aquesta església no ha estat mai acabat, encara que aparentment així sembli. 
La devoció a Sant Miquel Arcàngel és molt popular a tot el País Valencià ja des dels primers anys de la conquesta. Més de 25 parròquies i oratoris de l’Arxidiòcesi de València es representa l’advocació de l’Arcàngel i també és freqüent en una altra diòcesi valenciana, Oriola, Segorbe i Tortosa. 

 

LA CAVA GRAN DE AGRES

El pou de neu o never és l’emblema del Parc Natural de la Serra Mariola.

A Agres el més representatiu és la Cava Gran que data del segle XV. És un dels més grans i amb millor estat de conservació. A més, és el primer museu a l’aire lliure a la província i la seva entrada és lliure. Té unes dimensions de 14,90 m. de diàmetre, 12 m. de profunditat, 19,60 m3 de capacitat.

La ruta de les fonts

Aquesta ruta ens portarà a conèixer totes les fonts urbanes del municipi d’Agres. El recorregut és circular i la ruta barreja patrimoni amb tot allò relacionat amb l’aigua al municipi. Per tant, aquesta ruta és una bona oportunitat per conèixer Agres i degustar l’aigua tan pura de la Serra Mariola.

Per canalitzar l’aigua de la zona d’Agres, els àrabs, habitants de les comarques centrals de la província d’Alacant, van idear tota mena de sistemes de canalització. Beure, regar, cultivar i rentar són algunes d’aquelles accions que es fan diàriament. 


Un passeig per l’Agres actual deixa veure de seguida la importància d’aquest líquid a la seva història. 
A continuació detallem totes les fonts que es troben al nucli urbà del poble d’Agres: 

  • Fonteta
  • Font de l’Assut
  • Font del Convent
  • Font del Raval
  • Font del Bonell
  • Safareig
  • Font de Barxeta
  • Font d’Enmig

La Cava del Voltor

A poca distància de la Cava Gran podem trobar la Cava del Voltor. La veritat, és que és espectacular descobrir com està de ben conservat aquesta nevera. I crida l’atenció observar els seus arcs majestuosos. Fins i tot, des de la ubicació es pot contemplar el Montcabrer.

Els plans per fer des del Paratge del Mont Blanc a Agres la veritat és que són diversos. Aquest entorn té l’atractiu que es pot fer una ruta fàcil per veure els 3 salts d’aigua de la Font del Molí Mató.