Skip to content

Què vorem

Muro d’Alcoi

MONUMENT DEL TIO PEP

Monument més popular en la població de Muro. Representa un traginer amb “tartana i burro”, personatge vinculat a la Fireta de Sant Antoni, mercat de transaccions con 300 anys de antiguitat, que se celebra en gener.  Eixe patrimoni popular ha perdurat fins els nostres dies en una cançó: “El tío Pep se´n va a Muro…”.  

ESGLÉSIA SANT JOAN BAUTISTA

L´Església catòlica es va construir en el solar de l´antiga mesquita. En els segles XVII, XVIII i XIX es va modificar i ampliar. Actualment és d´estil neoclàssic, de planta rectangular amb capelles adossades. A destacar el campanar amb més de 34 metres d´altura, al qual accedim per una escala de caragol de 94 escalons per a poder gaudir de 6 campanes de bronze; la més gran pesa vora 900 kg.    

ELS MURALS LITERARIS DEL BATÀ

Al carrer de vianants del Batà trobem murals de l´artista José Antonio Espinar dedicats a escriptors valencians. Són un passeig per la nostra literatura valenciana plasmats en pintures murals a l’aire lliure.

  

COVA DE BENEITO

Cova que trobem en el barranc del Cotet de Muro, descoberta en els anys setanta, sent referent en tots els treballs científics i divulgatius gràcies a la reconstrucció del modus vivendi de l´home de Neandertal i de l´home modern.   

Rutes

FONT DEL BALADRE I PEDANIES.

Ruta de gran valor ecològic que discorre per las pedanies de Benàmer, L’alquerieta Jordá, Setla i Turballos.     

RUTA URBANA “MURERS IL·LUSTRES”.

Ruta urbana per a descobrir aquells personatges locals de la població que han destacat (músics, artistes…) .