Skip to content

Què vorem

PLAÇA DE BOUS

La plaça de bous més antiga de la Comunitat Valenciana, alçada en 1843. Té la peculiaritat que està construïda en roca viva. Els obrers tèxtils de Bocairent van ser els qui van començar amb la construcció de la plaça, Manuel López Rovira, en concret va ser el qui va idear promoure la construcció d’aquesta plaça tan peculiar. I així va ser com els mateixos treballadors en el monticle la Serreta van començar amb la plaça que, a poc a poc, i amb el desmunt es va anar donant forma a aquesta plaça tan especial.

COVETES DEL COLOMER

En les Covetes del Colomer és on s’alberga el centre d’interpretació de les Covetes dels Moros. És una altra agrupació de coves-finestra que van ser rehabilitades en 2011. Aquí trobarem un espai d’informació i divulgació del conjunt de coves-venda dels moros i de totes les agrupacions que hi ha a Bocairent, Alfafara i Ontinyent.

Les covetes del Colomer tenen bona accessibilitat i estan dins del barri antic de Bocairent, això ha fet que tingueren diferents utilitats durant el temps com a estable, magatzem agrícola i fins i tot han estat utilitzades com a refugi durant la Guerra Civil.